Location : V. Rama Ave., Cebu City
Typology: Interior

Status: Construction Documents

Lot area: —

Floor area: 70 sq.m.

T. RESIDENCE

To create a pleasant sense of home for a growing family, warmth was carefully added through the restrained and intentional use of wood. Laminated scratch and water resistant wood flooring was used to achieve continuity in the design. The herringbone pattern on the floor creates a point of visual interest and subtle dynamism to balance out the neutral and minimalist finish of the interiors.

With a neutral backdrop, this living room allows the wooden TV Stand to come to the forefront and tell the story of the space. A bright, humble and cozy ensemble with cleverly hidden storage cabinets to save space and maximize it- all while maintaining a clean and clutter-free environment.

 

Utility and service areas such as the maid’s quarter and pantry are hidden behind recycled slatted wood strips which were made from the old salvaged flooring. The result is a carefully balanced composition between soft white hues, warm wood tones, and dark accents here and there that work well together to reflect the subtle and sophisticated personalities of the clients.

Continuity of finishes is a crucial part of the concept for this project. By minimizing visual divisions within the home we create a sense of cohesiveness and uniformity throughout the design thereby making the space feel larger than it actually is.